Jednoduchý recept

Nákyp z rebarbory

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45542
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

40 g Cukr krupice
30 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
40 g Máslo čerstvé
40 g Mouka polohrubá
40 g Mouka pšeničná hrubá
200 g Reveň (Rebarbora)
2 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 598kJ
15% Sacharidy 55 g
20% Tuky 15 g
3% Sodík 63 mg
15% Bílkoviny 8 g

Nákyp z rebarbory postup přípravy receptu:

1

Rebarboru očistíme, umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 0,8 dl horkou vodou a pokrájíme na plátky. Vejce rozklepneme, bílky odložíme stranou na další použití, žloutky vyšleháme s 0,2 dl horké vody a cukrem, přidáme mouku s kypřícím práškem, zamícháme, přisypeme vanilkový cukr, nakonec zlehka přimícháme vyšlehaný sníh z bílku.

2

Skleněnou mísu důkladně vymažeme máslem, posypeme hrubou moukou, vylijeme půlku připraveného těsta, naskládáme plátky rebarbory a znovu nalijeme těsto. Připravenou zapékací mísu vložíme do mikrovlnné trouby na 8 minut.

3

Hotový nákyp vytáhneme, 2 minuty ustálíme a porcujeme na mělké talíře, každou porci posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Nákyp podáváme jako sladký dezert nebo jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept