Cibule zapečená s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule zapečená s brynzou
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45548 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
800 g | Cibule |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
40 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Brynza |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 285,3mg |
Draslík | 381,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 286,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 101,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibule zapečená s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na plátky, brynzu rozdrobíme. |
2 | Na oleji osmažíme cibuli. Když zezlátne, pánev odstavíme. Do vychladlé cibule vmícháme rozdrobenou brynzu, strouhanku, sůl a pepř. Dobře promíchanou hmotu vložíme do zapékací mísy, přelijeme vejci rozšlehanými ve smetaně a v předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut. |