Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4555

Ingredience

300 g Brambory vařené
0,5 kávová lžička Cukr krupice
15 g Droždí
3 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
200 g Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 689kJ
16% Sacharidy 57 g
56% Tuky 42 g
19% Sodík 376 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bramborové vdolky postup přípravy receptu:

1

Brambory smícháme s moukou a osolíme. Přidáme vykynutý kvásek, ušlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto, které necháme kynout.

2

Z vykynutého těsta lžící odebíráme kousky, klademe je na pomoučený vál a tvoříme kuličky. Prsty je zploštíme a dáme na pomoučený plech kynout pod ubrousek.

3

Potom z kuliček oprášíme mouku, vložíme je vykynutou stranou do horkého tuku a zvolna je smažíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept