Jehněčí na víně s kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na víně s kuskusem
Jehněčí na víně s kuskusem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 45552 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cuketa |
250 g | Dýně |
3 polévková lžíce | Hrušky sušené |
800 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2,5 dl | Kuskus |
2 polévková lžíce | Mandle |
4 polévková lžíce | Meruňky sušené |
4 ks | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 ks | Skořice celá |
1,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Švestky sušené |
3,5 dl | Víno červené |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cuketa, Dýně, Hrušky sušené, Kmín celý, Kuskus, Mandle, Meruňky sušené, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Skořice celá, Sůl, Švestky sušené, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na víně s kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Malé cukety a dýni omyjeme. Cukety a oloupanou dýni zbavíme zrníček a nakrájíme velké kostky 3 x 3 cm. Omyjeme sušené ovoce: švestky bez pecek, meruňky, hrušky. Mandle osmažíme v teflonové pánvi bez omastku dozlatova. Rozmarýn a petrželku kudrnku omyjeme a necháme okapat. |
2 | 2.5 dl kuskusu dáme do mísy, zalijeme 5 dl horké vody, zakryjeme a necháme asi 10 minut nabobtnat. Tekutina by se měla do kuskusu úplně vsáknout. |
3 | Dobře očištěné a omyté jehněčí nožičky osolíme, posypeme kmínem a pepřem. Ve větší zapékací míse rozpálíme olej a nožičky restujeme z každé strany dozlatova. K masu přidáme celou konzervu nakládaných rajčat, bobkový list, 0.5 ks celé skořice, nové koření, snítky rozmarýnu, vše přelijeme 2.5 dl červeného vína. Mísu zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 1 hodinu na 160 °C. Poté k masu doložíme nakrájenou dýni s cuketami a sušené ovoce. Promícháme a bez poklice pečeme minimálně 30 minut. Maso musí být měkké a musí jít od kosti. Můžeme během pečení přilít 1 dl vína. |
4 | Kuskus rozdělíme na talíře, na něj položíme nožičky ozdobíme výpekem s ovocem, ozdobíme mandlemi, snítkami petrželky a podáváme. |