Recept

Roládky z lilků se sýrovou náplní a petrželkovým pestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 45557

Ingredience

100 g Bazalka
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Lilek
1 kávová lžička Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
6 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
10 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Sardelová pasta
150 g Sýr Feta
200 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
100 g Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 746kJ
3% Sacharidy 12 g
18% Tuky 13 g
14% Sodík 288 mg
15% Bílkoviny 8 g

Roládky z lilků se sýrovou náplní a petrželkovým pestem postup přípravy receptu:

1

2 velké měkké lilky nakrájíme po délce na 6 tenkých plátků, které lehce osolíme a necháme na půl hodiny odstát, aby vypotily šťávu. Potom je opláchneme, dobře osušíme a potřeme olejem. Ogrilujeme je na rozehřátém grilu z obou stran asi 3 minuty, až zhnědnou. Hotové necháme vychladnout.

2

Červené nebo žluté papriky pokrájíme na plátky, které na horkém grilu pečeme do tmavohněda. Ogrilované plátky ještě za horka vložíme do dvojitého plastového obalu, který pevně uzavřeme a odložíme asi na 30 minut, aby se zapařily. Po vychladnutí papriky vyjmeme, opatrně odstraníme spálenou slupku a odložíme stranou.

3

Rozmačkáme sýr feta a smícháme se sýrem ricotta a bylinkami, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

4

Na plátek lilku položíme kus papriky, na ni dáme vrchovatou lžíci sýrové směsi a 4 řeřichové nebo špenátové listy. Směrem od sebe pak začneme jemně ale pevně svinovat roládku tak, aby vždy kus špenátového popř. řeřichového listu vyčníval.

5

Do nádoby mixeru vložíme 10 lžic kučeravé petrželky, 2 oloupané stroužky česneku, lžičku vinného octa a lžíci sardelové pasty. Mixujeme a v průběhu mixování přiléváme olivový olej.

6

Roládky servírujeme pokryté zhotoveným petrželkovým pestem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept