Roládky z lilků se sýrovou náplní a petrželkovým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roládky z lilků se sýrovou náplní a petrželkovým pestem
Roládky z lilků se sýrovou náplní a petrželkovým pestem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45557 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Bazalka |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Lilek |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
6 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
100 g | Řeřicha |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Feta |
200 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 504,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Ocet vinný, Paprika červená, Řeřicha, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sardelová pasta, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roládky z lilků se sýrovou náplní a petrželkovým pestem postup přípravy receptu:
1 | 2 velké měkké lilky nakrájíme po délce na 6 tenkých plátků, které lehce osolíme a necháme na půl hodiny odstát, aby vypotily šťávu. Potom je opláchneme, dobře osušíme a potřeme olejem. Ogrilujeme je na rozehřátém grilu z obou stran asi 3 minuty, až zhnědnou. Hotové necháme vychladnout. |
2 | Červené nebo žluté papriky pokrájíme na plátky, které na horkém grilu pečeme do tmavohněda. Ogrilované plátky ještě za horka vložíme do dvojitého plastového obalu, který pevně uzavřeme a odložíme asi na 30 minut, aby se zapařily. Po vychladnutí papriky vyjmeme, opatrně odstraníme spálenou slupku a odložíme stranou. |
3 | Rozmačkáme sýr feta a smícháme se sýrem ricotta a bylinkami, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
4 | Na plátek lilku položíme kus papriky, na ni dáme vrchovatou lžíci sýrové směsi a 4 řeřichové nebo špenátové listy. Směrem od sebe pak začneme jemně ale pevně svinovat roládku tak, aby vždy kus špenátového popř. řeřichového listu vyčníval. |
5 | Do nádoby mixeru vložíme 10 lžic kučeravé petrželky, 2 oloupané stroužky česneku, lžičku vinného octa a lžíci sardelové pasty. Mixujeme a v průběhu mixování přiléváme olivový olej. |
6 | Roládky servírujeme pokryté zhotoveným petrželkovým pestem. |