Dušená cibule zapečená se smetanou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená cibule zapečená se smetanou a sýrem
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 45559 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
700 g | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
70 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Na vymazání | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 224,2mg |
Draslík | 376,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 453,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená cibule zapečená se smetanou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme. Zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. |
2 | Cibuli zpěníme na másle a dusíme, až změkne. Poté ji přeložíme do zapékací mísy, přelijeme smetanou s rozšlehaným vejcem a posypeme sýrem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 25 minut. |