Recept

Zeleninové smaženky se sladkou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45562
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

225 g Brokolice
125 g Chřest bílý
1 ks Cibule
125 g Fazolové lusky zelené
1 ks Lilek
3 polévková lžíce Marmeláda brusinková
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 kávová lžička Sůl mořská
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 751 kcal
Kilojoule 3 144kJ
8% Sacharidy 28 g
90% Tuky 67 g
52% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Zeleninové smaženky se sladkou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na prosátou mouku se špetkou soli v míse nalijeme vejce rozšlehaná s vodou a spolu vyšleháme na hladké těstíčko.

2

3 lžíce brusinkové zavařeniny, špetku soli a 5 lžic pomerančové šťávy vaříme za nízkého příkonu tepla v malé nádobě, až omáčka zhoustne. Hotovou omáčku přelijeme do misky.

3

Lilek a velkou červenou cibuli nakrájíme na silné plátky, brokolici rozebereme na růžičky, červenou papriku pokrájíme na proužky, chřest nasekáme na špalíčky a fazokové lusky zbavíme špiček.

4

Na wok pánvi nebo hluboké pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Chceme-li zjistit, zda je olej dostatečně horký, ukápneme do něj kousek těsta. Vyplave-li ihned na povrch, je teplota na smažení příhodná.

5

Zeleninu namáčíme do připraveného těstíčka a postupně ji dozlatova v malých dávkách smažíme, každou 3-4 minuty. Usmaženou zeleninu drátěnou sběračkou přemístíme z oleje na papírové ubrousky, na kterých je dle chuti osolíme.

6

Zeleninu servírujeme s brusinkovou omáčkou k namáčení.

7

Můžeme ozdobit čerstvými bazalkovými lístky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept