Recept

Dušený pórek se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 45563

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 l Hovězí vývar základní
50 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
800 g Pórek
100 g Slanina vepřová
120 ml Smetana 16% (pochoutková)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 513kJ
11% Sacharidy 41 g
22% Tuky 17 g
50% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 14 g

Dušený pórek se slaninou postup přípravy receptu:

1

Bílé části pórku očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky, slaninu nakrájíme na kostičky.

2

Pórek vložíme do vroucího vývaru a vaříme, až je poloměkký. Pórek scedíme a necháme okapat (vývar dáme stranou). V rendlíku rozpustíme slaninu, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme mletou papriku, po částech zašleháme vývar z pórku a smetanu. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 15 minut. Před koncem varu do omáčky vložíme pórek, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a dovaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept