Lečo se smetanou a párky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lečo se smetanou a párky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45567 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
600 g | Paprika zelená |
400 g | Párky Vídeňské |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 132,5mg |
Draslík | 591,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 134,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Párky Vídeňské, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lečo se smetanou a párky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme semena, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno, párky nakrájíme na poloviny. |
2 | Cibuli zpěníme na másle, přimícháme papriky a dusíme. Když jsou poloměkké, přimícháme rajčata, sůl, mletou papriku, zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Před koncem varu necháme v omáčce ohřát párky. Před podáváním sypeme petrželovou natí. |