Dušené papriky s kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené papriky s kysanou smetanou
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45568 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
350 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 54,7mg |
Draslík | 510,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika zelená, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené papriky s kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, přimícháme papriky, pepř, sůl, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme, až se vývar vydusí. Do udušených paprik vmícháme smetanu a už jen prohřejeme. |