Krém z hrášku se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém z hrášku se šunkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45571 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Hrášek mražený |
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový květ |
2 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Na smažení šunky | |
---|---|
40 g | Máslo čerstvé |
150 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 123,5mg |
Draslík | 118,8mg |
Vláknina | 959,8mg |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Muškátový květ, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém z hrášku se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Hrášek prolijeme vodou a necháme okapat, šunku nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle, cibuli oloupeme. |
2 | Ve vodě uvaříme doměkka hrášek s celou cibulí, scedíme a hrášek umeleme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíškou, zašleháme vývar, ochutíme pepřem, solí a muškátovým květem a za občasného míchání na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Do polévky vmícháme umletý hrášek, smetanu a propasírujeme do čistého hrnce. Před podáváním necháme v polévce prohřát usmaženou šunku. |