Recept

Žampionové hlavičky zapečené s ricottovou náplní

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 45575

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata sušená sterilovaná
1 polévková lžíce Strouhanka
40 g Sýr Parmezán
125 g Sýr Ricotta
0,5 kávová lžička Sůl
10 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 192kJ
8% Sacharidy 30 g
21% Tuky 16 g
18% Sodík 364 mg
27% Bílkoviny 15 g

Žampionové hlavičky zapečené s ricottovou náplní postup přípravy receptu:

1

Sušená rajčata nakrájíme na kousky, oloupeme a nasekáme červenou cibuli, pažitku a bazalku. Nastrouháme sýr parmezán a smícháme se strouhankou. Hlavičky větších žampionů očistíme a vnitřky mírně osolíme a opepříme.

2

V míse dobře promícháme sýr ricottu, cibuli, rajčata, pažitku a bazalku s citrónovou šťávou a se špetkou pepře.

3

Houbové hlavičky naplníme připravenou směsí a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Naplněné hlavičky posypeme směsí parmezánu se strouhankou a plech vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečeme 10-15 minut, až je náplň hotová a obal opečený dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept