Žampionové hlavičky zapečené s ricottovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionové hlavičky zapečené s ricottovou náplní
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45575 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
125 g | Sýr Ricotta |
10 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 9,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Citronová šťáva, Pažitka, Rajčata sušená sterilovaná, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionové hlavičky zapečené s ricottovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Sušená rajčata nakrájíme na kousky, oloupeme a nasekáme červenou cibuli, pažitku a bazalku. Nastrouháme sýr parmezán a smícháme se strouhankou. Hlavičky větších žampionů očistíme a vnitřky mírně osolíme a opepříme. |
2 | V míse dobře promícháme sýr ricottu, cibuli, rajčata, pažitku a bazalku s citrónovou šťávou a se špetkou pepře. |
3 | Houbové hlavičky naplníme připravenou směsí a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Naplněné hlavičky posypeme směsí parmezánu se strouhankou a plech vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečeme 10-15 minut, až je náplň hotová a obal opečený dozlatova. |