Chřestová polévka s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová polévka s mátou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45579 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
150 g | Brambory |
200 g | Chřest bílý |
150 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Máta |
50 ml | Olej olivový |
2 ks | Šalotka |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
700 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 3,2mg |
Draslík | 869,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chřest bílý, Hrášek, Máta, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sýr Eidam cihla 30%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestová polévka s mátou postup přípravy receptu:
1 | Tvrdé stonky chřestu odlomíme v místech, kde je to možné. Měkčí části stonků pokrájíme na kousky. Hlavičky odkrojíme a dáme stranou. Do hrnce nalijeme olej, rozpálíme ho a osmahneme na kousky nakrájenou šalotku s bramborami a chřestem. |
2 | Nyní přidáme do hrnce hrášek spolu s vývarem a mátou. Pět minut vaříme a poté celý obsah hrnce přelijeme do mixéru a rozmixujeme na krém. Osolíme, opepříme a vrátíme do hrnce. |
3 | Pokud zbyly ještě kousky chřestu, můžeme je do polévky přidat. Polévku rozlijeme do talířů a posypeme sýrem. |