Biskupský chlebíček piškotový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biskupský chlebíček piškotový
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4558 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
140 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Hrozinky |
50 g | Kandované ovoce |
50 g | Mandle |
140 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Rum |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 227,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Hrozinky, Kandované ovoce, Mandle, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Biskupský chlebíček piškotový postup přípravy receptu:
1 | Mandle nakrájíme a na pánvi je nasucho opražíme. |
2 | Hrozinky omyjeme a osušíme. |
3 | Kandované ovoce smícháme s troškou mouky, aby se neslepilo. |
4 | Žloutky utřeme s cukrem a rumem do pěny a z bílků ušleháme pevný sníh. K utřeným žloutkům přimícháme nakrájené přísady a potom lehce vmícháme sníh střídavě s moukou. |
5 | Chlebíček pečeme asi 20-30 minut ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě. Po upečení jej pocukrujeme. |