Salát z okurek s řeřichovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z okurek s řeřichovou zálivkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45585 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
800 g | Okurka salátová |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Ředkvička |
120 g | Řeřicha |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 523,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Okurka salátová, Ředkvička, Řeřicha, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z okurek s řeřichovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Řeřichu spaříme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a drobně nasekáme. Okurky oloupeme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky opláchneme a nakrájíme na osminky. Zálivku připravíme smícháním smetany s hořčicí, citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Do zálivky lehce vmícháme řeřichu. |
2 | Do mísy vložíme okurky, promícháme se zálivkou, ozdobíme ředkvičkami a necháme vychladit. |