Grilovaná bageta s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná bageta s artyčoky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45586 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
300 g | Artyčoky |
1 ks | Bageta |
50 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
70 g | Salám uherský |
4 polévková lžíce | Tapenáda se zelenými olivami |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 394,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Bageta, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Salám uherský, Tapenáda se zelenými olivami mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná bageta s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme bagetu na plátky cca 1,5 cm tlusté a rozložíme je na středně rozložený gril. Z každé strany poté grilujeme jednu minutu. Během toho nakrájíme na nudličky papriku a smočíme ji v olivovém oleji. Mřížku na grilu vyložíme alobalem a tři minuty na něm fritujeme papriku. To samé uděláme s plátky salámu. |
2 | Smícháme olivový olej s tapenádou a potřeme ogrilovanou bagetu. Přidáme na ni plátek salámu, papriku a artyčoky. Vrátíme na gril a jednu minutu ještě ohřejeme. Poté můžeme podávat. |