Jednoduchý recept

Pikantní karbanátky z cizrny

  • Libanon
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 130 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45588

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Cizrna
0,5 kávová lžička Cukr krupice
35 g Droždí
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Kurkuma
2 hrst Mouka pšeničná hladká T 650
2 dl Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 94 kcal
Kilojoule 395kJ
5% Sacharidy 16 g
2% Tuky 2 g
7% Sodík 132 mg
6% Bílkoviny 3 g

Pikantní karbanátky z cizrny postup přípravy receptu:

1

Cizrnu na alespoň 1 hodinu namočíme, pak ji scedíme, v hrnci zalijeme čerstvou studenou vodou a uvaříme doměkka. Uvařenou přelijeme přes síto, necháme vychladnout a v míse rozmixujeme.

2

Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, omytou petrželovou nať jemně nasekáme.

3

Připravíme kvásek - sušené droždí smícháme s polovinou lžičky cukru a trochou teplé vody.

4

Rozmixovanou cizrnu smícháme s prolisovaným česnekem, nakrájenou cibulí a petrželkou, kváskem, podle chuti okořeníme, opepříme a osolíme. Vše znovu promixujeme a směs necháme hodinu odpočinout.

5

Pak vytvoříme 16 malých kuliček, pokud jsou lepkavé, obalíme je lehce v mouce.

6

V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a krokety v něm smažíme po všech stranách, až jsou křupavé a mají zlatavou barvu. Po usmažení z nich savým ubrouskem odstraníme přebytečný olej a horké podáváme.

Poznámka

Do cizrny můžeme podle vlastní chuti přidat např. zeleninu nakrájenou na malé kousky nebo rozmačkanou, nasekané oříšky atd.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept