Recept

Ravioli dýňové se sušenými rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45589
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
500 g Dýně
250 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 829kJ
19% Sacharidy 70 g
16% Tuky 12 g
16% Sodík 325 mg
33% Bílkoviny 18 g

Ravioli dýňové se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Vysušenou dýni oloupeme a nakrájíme na větší kusy, vejce našleháme vidličkou, nastrouháme 4 lžíce parmezánu, na proužky pokrájíme sušená rajčata a nasekáme 2 lžíce bazalky.

2

Dýni uvaříme doměkka, vymačkáme z ní šťávu a rozmačkáme. Do ještě horké dužiny přidáme vejce a parmezán, osolíme, okořeníme pepřem, důkladně promícháme a směs dáme vystydnout.

3

Připravíme těstovinové obaly na přípravu raviol. Mouku se 2 vejci a špetkou soli vypracujeme ve vláčné těsto. Je-li hmota příliš tvrdá a drobí se, přidáme trochu vody. Rozválíme a vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého klademe vrchovatou lžíci dýňové směsi. Okraje obalů jemně navlhčíme vodou a pevně slepíme. Celý proces opakujeme do spotřebování dýňové směsi.

4

Ravioli vkládáme po malých dávkách do velkého hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme vždy 2-3 minuty, až jsou „al dente“. Uvařené ravioli vyndáváme opatrně drátěnou sběračkou a necháme okapat.

5

Do hlubší pánve nalijeme olej, do něj vkládáme horké ravioli a přidáme sušená rajčata a bazalku. Pánví pomalu kroužíme, až se ravioli obalí olejem.

6

Hotové ravioli servírujeme ihned ještě horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept