Ravioli dýňové se sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli dýňové se sušenými rajčaty
Ravioli dýňové se sušenými rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45589 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
500 g | Dýně |
250 g | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 186,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,2mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Dýně, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli dýňové se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Vysušenou dýni oloupeme a nakrájíme na větší kusy, vejce našleháme vidličkou, nastrouháme 4 lžíce parmezánu, na proužky pokrájíme sušená rajčata a nasekáme 2 lžíce bazalky. |
2 | Dýni uvaříme doměkka, vymačkáme z ní šťávu a rozmačkáme. Do ještě horké dužiny přidáme vejce a parmezán, osolíme, okořeníme pepřem, důkladně promícháme a směs dáme vystydnout. |
3 | Připravíme těstovinové obaly na přípravu raviol. Mouku se 2 vejci a špetkou soli vypracujeme ve vláčné těsto. Je-li hmota příliš tvrdá a drobí se, přidáme trochu vody. Rozválíme a vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého klademe vrchovatou lžíci dýňové směsi. Okraje obalů jemně navlhčíme vodou a pevně slepíme. Celý proces opakujeme do spotřebování dýňové směsi. |
4 | Ravioli vkládáme po malých dávkách do velkého hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme vždy 2-3 minuty, až jsou „al dente“. Uvařené ravioli vyndáváme opatrně drátěnou sběračkou a necháme okapat. |
5 | Do hlubší pánve nalijeme olej, do něj vkládáme horké ravioli a přidáme sušená rajčata a bazalku. Pánví pomalu kroužíme, až se ravioli obalí olejem. |
6 | Hotové ravioli servírujeme ihned ještě horké. |