Recept

Pappardelle s hovězím masem, vlašskými ořechy a omáčkou z mascarpone

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45590

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
500 g Hovězí svíčková
250 g Mascarpone
4 polévková lžíce Olej stolní
100 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
750 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Pappardelle
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,202 kcal
Kilojoule 5 029kJ
33% Sacharidy 119 g
67% Tuky 50 g
18% Sodík 364 mg
103% Bílkoviny 58 g

Pappardelle s hovězím masem, vlašskými ořechy a omáčkou z mascarpone postup přípravy receptu:

1

Vlašské ořechy oloupeme a nahrubo nasekáme. Pórek omyjeme a kromě nejtmavších částí listů celý nakrájíme na kolečka o šířce asi 1/2 cm. Hovězí svíčkovou omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Maso nakrájíme na nudličky.

2

Připravíme hrnec, do kterého dáme mascarpone a pomocí metličky přimícháme balsamikový ocet a sůl. Rozklepneme vajíčko, žloutek rozšleháme, bílek nepoužijeme. Směs v hrnci ohřejeme a přidáme do ní rozšlehané žloutky. Omáčku nevaříme, pouze ji ohříváme, aby se žloutek nesrazil.

3

Připravíme dvě pánve, na které rozdělíme olej a rozpálíme. V jedné pánvi za stálého míchání smažíme pórek asi 4-5 minut, poté přimícháme vlašské ořechy. V pánvi druhé zprudka opečeme hovězí svíčkovou. Suroviny na obou pánvích dochutíme solí a pepřem.

4

Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Těstoviny smícháme s masem a pórkem, upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou z mascarpone.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept