Recept

Kuřecí polévka s karotkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45591

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
200 g Karotka
2 ks Kuřecí stehna
60 g Mouka pšeničná hladká
3 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 364kJ
4% Sacharidy 15 g
28% Tuky 21 g
19% Sodík 377 mg
34% Bílkoviny 19 g

Kuřecí polévka s karotkou postup přípravy receptu:

1

Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, karotku očistíme a rozkrájíme na drobné kostičky, petrželovou nať nasekáme na jemno. Kuřecí stehna očistíme a opláchneme.

2

Do osolené vody vložíme stehna a vaříme do měkka. Poté přecedíme, vývar odložíme, z masa odstraníme kůži, vykostíme a krájíme na kousky.

3

Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme cibuli, karotku, osmažíme, podlijeme 50 ml vody a dusíme do měkka. Měkkou směs rozmixujeme.

4

V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar z kuřecího masa, přidáme bobkový list, pepř, na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu vmícháme rozmixovanou směs, dovaříme a přecedíme do čistého hrnce. V polévce necháme prohřát kuřecí maso a vmícháme petrželovou nať.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept