Recept

Kaše z cizrny s rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45593
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Citrony
250 g Cizrna
6 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pórek
350 g Rajčata soudková
1 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 257kJ
13% Sacharidy 48 g
13% Tuky 10 g
10% Sodík 196 mg
19% Bílkoviny 11 g

Kaše z cizrny s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Cizrnu na 12 hodin (nejlépe přes noc) namočíme do studené vody. Než ji začneme vařit, vodu vyijeme, cizrnu dobře propláchneme, necháme okapat a nasypeme do hrnce s čerstvou vodou. V zakrytém hrnci ji přivedeme k varu a povaříme 10 minut, přitom sbíráme vzniklou pěnu. Pak snížíme příkon tepla a stále zakrytou ji vaříme dále asi hodinu, až změkne.

2

Mezitím spaříme a oloupeme rajčata, odstraníme z nich semena a nahrubo je pokrájíme. Dále vymačkáme šťávu ze dvou citronů, z poloviny jednoho z nich předtím ostrouháme kůru, utřeme dva oloupané stroužky česneku se solí, na jemno posekáme dva pórky a tři lžíce čerstvé petrželky nebo máty.

3

Uvařenou cizrnu slijeme, přitom stranou odložíme několik kuliček na ozdobení hotového pokrmu. Šest lžic vývaru ponecháme a vlijeme do mixeru. Přidáme vařenou cizrnu, čtyři lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a mixujeme do jemna.

4

Hotovou kaši doplníme rajčaty, pórkem, citronovou kůrou a česnekem, přidáme petrželku nebo mátu, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Směs potom dáme vychladit na půl hodiny do chladničky. Servírujeme ozdobené kuličkami cizrny a přelité olivovým olejem.

Poznámka

Servírujeme studené. V čase určeném pro přípravu není započtena ani doba, nutná k namáčení cizrny, ani čas potřebný k vychlazení pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept