Grilovaná bageta s Gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná bageta s Gorgonzolou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45594 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bageta |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Hrušky |
15 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej z vlašských ořechů |
150 g | Sýr Gorgonzola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 168,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Hrušky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej z vlašských ořechů, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná bageta s Gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme bagetu na plátky cca 1,5cm silné, rozložíme je na středně rozehřátý gril, z každé strany poté grilujeme jednu minutu, následně je potřeme česnekem a olejem. Před grilováním si na másle podusíme nakrájené hruškytak, aby nebyly příliš měkké. Poté je položíme na ugrilovanou bagetu spolu s kostičkami gorgonzoly. |
Poznámka
Servírujeme teplé.