Recept

Tagliatelle s králíkem a hlemýždi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45597
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
16 ks Hlemýždi
2 ks Játra králičí
4 ks Králičí ledvinky
2 ks Králičí prsa
2 ks Králičí stehna
100 g Máslo bylinkové
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
50 g Olivová pasta černá
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rozmarýn čerstvý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
400 g Tagliatelle
4 l Voda pitná
100 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 881 kcal
Kilojoule 3 686kJ
23% Sacharidy 84 g
56% Tuky 42 g
14% Sodík 273 mg
66% Bílkoviny 37 g

Tagliatelle s králíkem a hlemýždi postup přípravy receptu:

1

Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Ve větší pánvi rozpustíme bylinkové máslo. Oloupeme česnek, rozpůlíme hlemýždě, petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Pomocí lisu na česnek česnek prolisujeme k máslu a přidáme hlemýždě. Vše zpěníme, přidáme petrželku a uvařené těstoviny. Přimícháme smetanu, vše necháme projít varem a dochutíme solí, pepřem a odstavíme.

2

Předehřejeme troubu na 200ºC.

3

Připravíme králičí maso. Omyjeme je a papírovou osuškou osušíme. Na pánvi rozpálíme olej. Stehna důkladně odblaníme, osolíme je a opečeme na rozpáleném oleji spolu se dvěma snítkami čerstvého rozmarýnu. Poté je odstavíme a zhruba na 12 minut vložíme do trouby. Králičí prsa okořeníme pepřem, osolíme a asi po pěti minutách přidáme ke stehnům do trouby. Ledvinky a játra překrojíme napůl, okořeníme a zhruba 3 minuty před dopečením je přidáme do trouby. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme 5 minut odležet.

4

Pro přípravu omáčky použijeme telecí vývar, 100 ml smetany, olivovou pastu, 50 g másla a šlehačku. Telecí vývar svaříme se smetanou na poloviční množství, přidáme olivovou pastu a mícháme, až vznikne hladká omáčka. Pánev s omáčkou stáhneme z plotny. Do omáčky rozšleháme studené máslo. Než budeme omáčku podávat, vmícháme do ní ještě šlehačku.

5

Na talíře upravíme těstoviny, pokapeme máslem s hlemýždi a krátce gratinujeme pod grilem.

6

Vykostíme stehna a maso pokrájíme. Na těstoviny rozdělíme od každého druhu králičího masa a pokapeme omáčkou. Zbylou omáčku podáváme s těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept