Krokety z brambor se zeleninovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krokety z brambor se zeleninovou náplní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45598 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kurkuma |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 124,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kurkuma, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krokety z brambor se zeleninovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Ještě teplé rozmačkáme na jemnou kaši a necháme vychladnout. |
2 | V misce rozšleháme vejce s moukou, podle chuti osolíme, opepříme, vaječnou směs smícháme s rozmačkanými bramborami. |
3 | Cibuli oloupeme a najemno pokrájíme, oloupaný česnek prolisujeme, omytá rajčata oloupeme a jemně nakrájíme, najemno rozsekáme i petrželovou nať. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, na něm necháme zeskovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek, přisypeme nakrájená rajčata a petrželku, podle chuti přidáme kurkumu, osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme přibližně 15 minut, dokud se neodpaří tekutina. |
5 | Na navlhčené dlani ze lžičky bramborového těsta vytvoříme placičku, do ní vložíme lžičku zeleninové nádivky a zabalíme do kuličky. Připravené krokety položíme na pomoučněný vál a opatrně je dlaní mírně rozmáčkneme. |
6 | V pánvi rozpálíme olej a na něm krokety smažíme z obou stran přibližně 3 - 5 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Z usmažených kroket odstraníme přebytečný olej savým papírovým ubrouskem, ještě horké podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.