Jednoduchý recept

Thajské křupavé tofu

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45600
Kategorie: Zelenina

Ingredience

250 g Chřest zelený
2 polévková lžíce Cukr krystal
1 polévková lžíce Kari pasta
2 ks Limetka kafrová
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
250 g Sýr sójový - Tofu
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 615kJ
9% Sacharidy 33 g
29% Tuky 22 g
21% Sodík 416 mg
34% Bílkoviny 19 g

Thajské křupavé tofu postup přípravy receptu:

1

Tofu nakrájíme na kostičky, vložíme na rošt či mřížku grilu, rozpáleného na střední teplotu, opékáme cca 2 - 3 minuty. Poté obrátíme a stejnou dobru grilujeme do křupava. Dbáme na to, abychom tofu nepřipálili. Každou kostku rozkrojíme na čtyři dílky.

2

Ve woku rozpálíme olej a prohřejeme na něm za stálého míchání cca 1 - 2 minuty kari pastu. Musí se uvolnitjejí aroma. Vmícháme sójovou omáčku, na prstýnky nakrájené listy kafrových limet, cukr a zalijeme vývarem. Důkladně promícháme, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni zvolna provaříme. Přidáme očištěný, na kousky nakrájený chřest a vaříme dalších cca 5 minut. Přisypeme tofu, nasekané pražené oříšky a zlehka promícháme tak, aby se všechny ingredience obalily v omáčce.

3

Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Chřest můžeme nahradit např. malými mrkvičkami nebo růžičkami brokolice. Použijeme zelenou kari pastu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept