Špenátové ravioli s ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové ravioli s ricottou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 45601 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Špenát listový čerstvý |
100 g | Sýr Parmezán |
200 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Vaječné těstovniy špenátové [43226] | |
---|---|
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,3 polévková lžíce | Olej olivový |
293,3 g | Špenát listový čerstvý |
1,3 špetka | Sůl |
2,7 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 267,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,2mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Voda pitná, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové ravioli s ricottou postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy omyjeme ve vodě a vložíme do hrnce. Necháme je dusit 5 minut, ale jen s vodou, která se udržela na listech. Poté je řádně vymačkáme a pokrájíme nadrobno. Utřeme si na hladko ricottu, špenát, 60 g nastrouhaného Parmezánu, vejce, muškátový oříšek a pepř. Špenátové těsto rozválíme na tenkou placku, kterou rozdělíme na dvě stejné části. Na jednu z nich rozložíme stejnoměrně hromádky náplně, druhou částí je přikryjeme. Mezery mezi hromádkami potřeme mírně rozšlehaným vejcem, pořádně přimáčneme a nakrájíme na čtverečky. Mezitím nalijeme do hrnce vodu, osolíme, přivedeme k varu a vaříme v ní 5 minut ravioli. Poté důkladně scedíme, na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem a podáváme. |
2 | Vaječné těstovniy špenátové: |
3 | V 1 litru vody vaříme čerstvý špenát přibližně minutu, potom ho nadrobno nakrájíme, pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. |
4 | Na vál prosejeme 200 g mouky, osolíme. Uprostřed prstem uděláme důlek, do kterého vložíme mírně rozšlehaná vejce, olivový olej a nakrájený špenát. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když máme těsto vypracované a hladké, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom opět rozválíme válečkem nebo strojkem na těstoviny. Vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, případně můžeme opět použít strojek, máme-li k němu speciální krájecí nástavce. |
5 | Takto vyrobené těstoviny vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut. |
Poznámka
Můžeme podávat se sýrovou nebo rajčatovou omáčkou.