Recept

Špenátové ravioli s ricottou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 45601
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Špenát listový čerstvý
100 g Sýr Parmezán
200 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná
Vaječné těstovniy špenátové [43226]
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,3 polévková lžíce Olej olivový
293,3 g Špenát listový čerstvý
1,3 špetka Sůl
2,7 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 319kJ
29% Sacharidy 105 g
31% Tuky 23 g
40% Sodík 801 mg
73% Bílkoviny 41 g

Špenátové ravioli s ricottou postup přípravy receptu:

1

Špenátové listy omyjeme ve vodě a vložíme do hrnce. Necháme je dusit 5 minut, ale jen s vodou, která se udržela na listech. Poté je řádně vymačkáme a pokrájíme nadrobno. Utřeme si na hladko ricottu, špenát, 60 g nastrouhaného Parmezánu, vejce, muškátový oříšek a pepř. Špenátové těsto rozválíme na tenkou placku, kterou rozdělíme na dvě stejné části. Na jednu z nich rozložíme stejnoměrně hromádky náplně, druhou částí je přikryjeme. Mezery mezi hromádkami potřeme mírně rozšlehaným vejcem, pořádně přimáčneme a nakrájíme na čtverečky. Mezitím nalijeme do hrnce vodu, osolíme, přivedeme k varu a vaříme v ní 5 minut ravioli. Poté důkladně scedíme, na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem a podáváme.

2

Vaječné těstovniy špenátové:

3

V 1 litru vody vaříme čerstvý špenát přibližně minutu, potom ho nadrobno nakrájíme, pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu.

4

Na vál prosejeme 200 g mouky, osolíme. Uprostřed prstem uděláme důlek, do kterého vložíme mírně rozšlehaná vejce, olivový olej a nakrájený špenát. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když máme těsto vypracované a hladké, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom opět rozválíme válečkem nebo strojkem na těstoviny. Vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, případně můžeme opět použít strojek, máme-li k němu speciální krájecí nástavce.

5

Takto vyrobené těstoviny vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Poznámka

Můžeme podávat se sýrovou nebo rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept