Jednoduchý recept

Thajská hnědá rýže s citronovou trávou a limetkami

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45606
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
1 ks Citronová tráva
225 g Hnědá rýže
1,5 kávová lžička Kmín římský
5 g Kokos čerstvý
1,5 kávová lžička Koriandr celý
2 ks Limetka
1 polévková lžíce Olej olivový
750 ml Vývar zeleninový
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 233kJ
15% Sacharidy 53 g
11% Tuky 8 g
53% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 8 g

Thajská hnědá rýže s citronovou trávou a limetkami postup přípravy receptu:

1

Limety škrabkou na citrusy oloupeme a nastrouhanou kůru odložíme stranou.

2

Rýži důkladně několikrát propláchneme ve studené vodě a na sítu necháme okapat. V pánvi rozpálíme olej, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, najemno pokrájený zázvor, koriandrová semínka, římský kmín, nadrobno nasekanou lodyhu citronové tráy, připravenou limetkovou kůru a na mírném ohni cca 2-3 minuty osmahneme. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zakrytou vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Rýže nesmí zůstat křupavá. Odstavíme, vmícháme nasekanou nať koriandru, načechráme vidličkou a cca 10 minut necháme odpočinout.

3

Hotovou směs rozdělíme do nahřátých misek, dozdobíme zelenou částí jarní cibulky, opraženými hoblinkami kokosu a podáváme s plátky limety.

Poznámka

Použijeme cca 2-3 cm velký kousek zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept