Toasty s karamelizovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s karamelizovanou zeleninou
Toasty s karamelizovanou zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45608 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
12 krajíc | Bageta |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata soudková |
300 g | Šalotka |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 878,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,7mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Ocet vinný, Šalotka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Petržel - nať, Rajčata soudková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s karamelizovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme je a pokrájíme na kousky. |
2 | Šalotku a česnek oloupeme, šalotku krájíme na silnější plátky, česnek na jemno, chilli papričku zbavenou semen rozsekáme nadrobno. Petrželovou nať opláchneme, osušíme a nakrájíme. |
3 | Ve wok pánvi rozehřejeme olej, orestujeme šalotku, česnek a chilli, přibližně po 2 minutách přidáme cukr a sójovou omáčku. Za stálého míchání restujeme 3 - 4 minuty, dokud šalotka rovnoměrně nezhnědne. |
4 | Přilijeme víno s octem, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu. Zvolna vaříme na mírném ohni přibližně 8 minut. Tekutina zhoustne a získá lesklý vzhled. Vložíme chřest, přikryjeme poklicí a za občasného míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud nezměkne. |
5 | Nakonec přidáme nakrájená rajčata a citrónovou šťávu, zamícháme a povaříme ještě 2 minuty. Pod grilem, předehřátým na vysokou teplotu, z obou stran opečeme plátky francouzské bagety. |
6 | Na hotové toasty navršíme zeleninovou směs a podáváme ozdobené kousky petrželky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.