Recept

Toasty s karamelizovanou zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45608
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

12 krajíc Bageta
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Cukr třtinový
1 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata soudková
300 g Šalotka
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 602kJ
6% Sacharidy 21 g
6% Tuky 4 g
2% Sodík 45 mg
7% Bílkoviny 4 g

Toasty s karamelizovanou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme je a pokrájíme na kousky.

2

Šalotku a česnek oloupeme, šalotku krájíme na silnější plátky, česnek na jemno, chilli papričku zbavenou semen rozsekáme nadrobno. Petrželovou nať opláchneme, osušíme a nakrájíme.

3

Ve wok pánvi rozehřejeme olej, orestujeme šalotku, česnek a chilli, přibližně po 2 minutách přidáme cukr a sójovou omáčku. Za stálého míchání restujeme 3 - 4 minuty, dokud šalotka rovnoměrně nezhnědne.

4

Přilijeme víno s octem, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu. Zvolna vaříme na mírném ohni přibližně 8 minut. Tekutina zhoustne a získá lesklý vzhled. Vložíme chřest, přikryjeme poklicí a za občasného míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud nezměkne.

5

Nakonec přidáme nakrájená rajčata a citrónovou šťávu, zamícháme a povaříme ještě 2 minuty. Pod grilem, předehřátým na vysokou teplotu, z obou stran opečeme plátky francouzské bagety.

6

Na hotové toasty navršíme zeleninovou směs a podáváme ozdobené kousky petrželky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept