Jednoduchý recept

Slavnostní rýže po thajsku

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45609

Ingredience

2 ks Cibule
2 ks Citronová tráva
400 ml Kokosové mléko
0,5 kávová lžička Kurkuma
4 polévková lžíce Olej rostlinný
450 g Rýže jasmínová
750 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 499kJ
16% Sacharidy 59 g
19% Tuky 14 g
5% Sodík 107 mg
8% Bílkoviny 5 g

Slavnostní rýže po thajsku postup přípravy receptu:

1

Jasmínovou rýži důkladně propláchneme studenou vodou, na sítu necháme okapat. V pánvi s víkem rozpálíme olej, na mírném ohni na něm 2 - 3 minuty restujeme rozdrcený česnek, na plátky pokrájenou cibuli a mletou kurkumu. Cibule musí zesklovatět. Přisypeme rýži, promícháme, zalijeme vodou, kokosovým mlékem a přidáme rozmačkané lodyhy citronové trávy. Za stálého míchání přivedeme k varu, zakryté necháme vařit cca 12 minut (do vstřebání veškeré tekutiny). Poté odstavíme, odklopíme, zakryjeme čistou utěrkou a znovu uzavřeme poklicí. Takto necháme odpočinout cca 15 minut na teplém místě.

2

Stonky citronely odstraíme, rýži rozdělíme na talíře, upravíme do tvaru kužele a kolem něj dozdobíme zeleninovou oblohou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako oblohu použijeme např. nasekané chilli papričky bez semínek, salátovou okurku, rajčata, krevetové krekry, případně plátky omelety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept