Cibule plněná nádivkou ze šunky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule plněná nádivkou ze šunky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45610 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
130 g | Šunka dušená |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Na vejce | |
---|---|
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 195,9mg |
Draslík | 266,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibule plněná nádivkou ze šunky postup přípravy receptu:
1 | Z oloupaných cibulí odkrojíme vršky a cibule vydlabeme, „mističky“ spaříme horkou vodou, necháme okapat. Na nádivku uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno, šunku rozkrájíme na kostičky. Změklé máslo utřeme se solí, přimícháme šunku, vejce, nať, pepř a směsí plníme vychladlé cibule. |
2 | Naplněné klademe na plech, vyložený pečicím papírem, posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.