Řecká pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecká pizza
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45611 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
40 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy zelené |
100 ml | Protlak rajčatový |
1 ks | Rajčata |
150 g | Sýr Feta |
300 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 364,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Olivy zelené, Protlak rajčatový, Sýr Feta, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecká pizza postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme olej s octem, přidáme kousky cibule. Necháme cibuli trochu změknout, mezitím potřeme těsto rajčatovým protlakem a klademe na něj rajčata, olivy, sýr i připravenou cibuli. Vše poté pokapeme olejem z misky. |
2 | Pizzu vložíme do trouby, předehřáté na 220 stupň, pečeme přibližně 10 minut. Po vyndání ještě posypeme pepřem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.