Recept

Spaghettini se smrži a krůtími játry

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45624

Ingredience

4 plátek Bresaola - Sušená hovězí šunka
100 ml Bujón houbový
1 ks Cibule
250 g Játra krůtí
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
20 g Smrže sušené
70 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Spaghettini
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 277kJ
21% Sacharidy 75 g
52% Tuky 39 g
29% Sodík 571 mg
57% Bílkoviny 32 g

Spaghettini se smrži a krůtími játry postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, do které smrže namočíme. Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na jemno.

2

Rajčata omyjeme, na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky, oloupeme, dužinu pokrájíme na kostičky. Smrže vyjmeme z vody, opláchneme, necháme okapat. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme smrže, cibuli, rajčata a vše podusíme. Směs dochutíme solí a pepřem.

3

Krůtí játra omyjeme, papírovou utěrkou osušíme a nakrájíme na kostičky. Takto připravená je přidáme na pánev ke směsi, zhruba 8 minut podusíme. Opět dochutíme solí a pepřem.

4

Potom játra vyjmeme a udržujeme v teple. Ke směsi na pánvi přilijeme houbový bujon, necháme zhoustnout. Vznikne krémová omáčka. 4 plátky bresaoly (hovězí maso, sušené na vzduchu) pokrájíme na nudličky a přidáme do omáčky.

5

Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Nastrouháme Parmezán, těstoviny upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou, s játry, posypané Parmezánem a čerstvou majoránkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čerstvá majoránka se dobře hodí na ozdobení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept