Spaghettini se smrži a krůtími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghettini se smrži a krůtími játry
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45624 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 plátek | Bresaola - Sušená hovězí šunka |
100 ml | Bujón houbový |
1 ks | Cibule |
250 g | Játra krůtí |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
20 g | Smrže sušené |
1 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Spaghettini |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 243,6mg |
Draslík | 404,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 46g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bresaola - Sušená hovězí šunka, Cibule, Játra krůtí, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón houbový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smrže sušené, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghettini se smrži a krůtími játry postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vlažnou vodu, do které smrže namočíme. Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na jemno. |
2 | Rajčata omyjeme, na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky, oloupeme, dužinu pokrájíme na kostičky. Smrže vyjmeme z vody, opláchneme, necháme okapat. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme smrže, cibuli, rajčata a vše podusíme. Směs dochutíme solí a pepřem. |
3 | Krůtí játra omyjeme, papírovou utěrkou osušíme a nakrájíme na kostičky. Takto připravená je přidáme na pánev ke směsi, zhruba 8 minut podusíme. Opět dochutíme solí a pepřem. |
4 | Potom játra vyjmeme a udržujeme v teple. Ke směsi na pánvi přilijeme houbový bujon, necháme zhoustnout. Vznikne krémová omáčka. 4 plátky bresaoly (hovězí maso, sušené na vzduchu) pokrájíme na nudličky a přidáme do omáčky. |
5 | Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Nastrouháme Parmezán, těstoviny upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou, s játry, posypané Parmezánem a čerstvou majoránkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Čerstvá majoránka se dobře hodí na ozdobení.