Grilovaný losos na pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný losos na pepři
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45625 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Čekanka |
150 g | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
800 g | Losos - filety |
30 g | Petržel kudrnka |
Na marinádu | |
---|---|
5 g | Cukr třtinový |
30 g | Jalovec |
100 g | Nakládaný zelený pepř |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 908,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Cibulka jarní, Citrony, Losos - filety, Cukr třtinový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Jalovec, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný losos na pepři postup přípravy receptu:
1 | Lososa rozdělíme na porce a vložíme do mělké mísy. Zalijeme marinádou z drceného pepře, jalovce, cukru, soli a oleje, necháme hodinu marinovat. |
2 | Marinované maso rozložíme na alobal, pevně zabalíme a grilujeme 10 minut. Přendáme na talíře, ještě chvíli necháme odležet. Zatím ozdobíme talíře čekankovými listy a kolečky jarní cibulky. Po rozbalení na každou porci položíme plátek citronu a snítku petrželky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.