Plátky vepřové kýty s hruškami a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky vepřové kýty s hruškami a sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45626 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Kompot hruškový |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
750 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 136,5mg |
Draslík | 569,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 10,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot hruškový, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky vepřové kýty s hruškami a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Z kýty nakrájíme řízky a naklepeme, kompotované půlky hrušek slijeme a necháme okapat, sýr nakrájíme na plátky. |
2 | Řízky zprudka opečeme po obou stranách v kastrolu na oleji, osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme půlku hrušky, přiklopíme a na mírném plameni zhruba 5 minut prohříváme. Poklici odklopíme, plátky s hruškami přeložíme do zapékací mísy i s výpekem. Hrušky přikryjeme plátky hermelínu a necháme asi 2 minuty pod grilem. |