Šátečky z listového těsta plněné kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šátečky z listového těsta plněné kuřecím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45627 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
400 g | Kuřecí prsa |
1 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 688,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citrony, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šátečky z listového těsta plněné kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v mírně osolené vodě. Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky a uvaříme. |
2 | Cibuli oloupeme a rozkrájíme na jemno, stejně na jemno krájíme i omytou petrželovou nať. |
3 | Uvařemé rozšťouchané brambory, kousky kuřete, cibuli a petrželku v míse smícháme s rozšlehanými vajíčky, podle chuti osolíme a opepříme. Z jednoho vajíčka oddělíme bílek na pomazání těsta. |
4 | Listové těsto rozdělíme do obdélníkových nebo čtvercových plátků, na každý dáme část nádivky a složíme do trojúhelníku. Kraje pomažeme bílkem, aby se těsto od sebe neodlepovalo. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm tyto tzv. "briky" smažíme z obou stranh 3 až 5 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Podáváme teplé se čtvrtkami citronu na pokapání. |
Poznámka
Podáváme teplé se čtvrtkami citronu na pokapání.