Jednoduchý recept

Fazole s meruňkami

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 45628
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Citrony
40 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
500 g Fazole
100 g Husí sádlo
800 g Meruňky
100 g Rozinky bílé
20 g Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 531kJ
26% Sacharidy 92 g
25% Tuky 19 g
4% Sodík 87 mg
36% Bílkoviny 20 g

Fazole s meruňkami postup přípravy receptu:

1

Vodu v hrnci přivedeme k varu, potom ji necháme vychladnout, namočíme do ní přebrané a opláchnuté fazole na celou noc. V té samé vodě fazole uvaříme 60 minut (do měkka). Meruňky umyjeme, oloupeme, odstraníme pecku, nakrájíme na malé kousky, v pánvi na rozehřátém sádle dusíme spolu s vanilkovým cukrem, skořicí a cukrem, nakonec přisypeme rozinky a směs z pánve přeložíme k měkkým fazolím, smícháme, dochutíme ještě solí, cukrem a nakonec vymačkanou šťávu z citrónu. Přiklopíme a vše za občasného míchání povaříme ještě přibližně 30 minut, aby se chuti spojily.

2

Hotové jídlo necháme pod poklicí odstát alespoň 10 minut, potom pokládáme porce na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Tyto fazole na sladký způsob podáváme jako sladký předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept