Pizza s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s jehněčím masem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45629 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
250 g | Jehněčí maso |
1 špetka | Kmín celý |
50 g | Mozzarella |
50 ml | Olej olivový |
100 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 66,7mg |
Draslík | 199,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 793,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Kmín celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mozzarella, Olej olivový, Protlak rajčatový, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso osmahneme s cuketou na oleji. Po pěti minutách přilisujeme k masu česnek, přidáme kmín. Další tři minutky smažíme. Těsto na pizzu potřeme protlakem, přidáme obsah pánve a vše posypeme sýrem. Pak už jen stačí vložit do trouby, předehřáté na 220 stupňů a péct 10 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.