Divoký vepř na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoký vepř na zelenině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4563 |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
3 ks | Jalovec |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Vepřové maso libové |
0,5 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 186,0mg |
Draslík | 691,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoký vepř na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Víno svaříme se zeleninou na plátky a kořením. |
2 | Směs necháme vychladnout a zalijeme s ní maso necháme 2 dny uležet, často maso obracíme. |
3 | Uleželé maso osolíme, dáme na pekáč s plátky slaniny a upečeme, podléváme výpekem. |