Recept

Srnčí kýta s pomeranči

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45631
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka sušená
50 g Celer bulvový
120 g Máslo čerstvé
120 g Mléko zahuštěné neslazené
70 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
70 g Petržel kořen
400 g Pomeranče
50 g Solamyl
700 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
700 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 322kJ
9% Sacharidy 33 g
98% Tuky 73 g
16% Sodík 315 mg
102% Bílkoviny 57 g

Srnčí kýta s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Maso (váha masa je udána bez kosti) omyjeme, pečlivě odblaníme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a tymiánem. Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme, rozkrájíme na plátky, vyjmeme z nich pecičky.

2

Kýtu osmažíme na másle ze všech stran, přeložíme na mísu, ve výpeku osmažíme kořenovou zeleninu, přilijeme víno, vmícháme pomeranče a maso. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pod poklicí dusíme do měkka. Občas maso přelijeme výpekem a obrátíme.

3

Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a držíme na teple. Omáčku na sporáku zahustíme neslazeným kondenzovaným mlékem, v kterém jsme rozšlehali Solamyl. Omáčku provaříme, prolisujeme a vlijeme na maso.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept