Jednoduchý recept

Grilované vepřové řízky na jalovci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45632
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Rajčata
800 g Vepřová kýta
Na marinádu
5 g Cukr třtinový
40 g Jalovec
10 g Nakládaný zelený pepř
60 ml Olej olivový
Na salát
200 g Baby špenát
1 stroužek Česnek
20 ml Citronová šťáva
20 ml Olej olivový extra panenský
100 g Olivy černé
3 g Pepř černý mletý
4 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 940kJ
4% Sacharidy 15 g
71% Tuky 53 g
40% Sodík 795 mg
74% Bílkoviny 41 g

Grilované vepřové řízky na jalovci postup přípravy receptu:

1

Vepřové řízky lehce naklepeme a jejich povrch nařežeme do šachovnice, rozložíme je na mělkou mísu. V misce smícháme rozdrcený jalovec, zelený pepř, olej, cukr a hotovou marinádou zalijeme maso, necháme 2 hodiny uležet.

2

Uleželé maso grilujeme za častého otáčení 10 minut z obou stran, bohatě potíráme marinádou.

3

Zatím opereme špenátové listy a necháme okapat, připravíme zálivku z prolisovaného česneku, oleje, soli, pepře a citronové šťávy. Špenát smícháme s nakrájenými olivami a zalijeme dresinkem.

4

Maso podáváme ozdobené plátky rajčat a se špenátovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Maso je třeba 2 hodiny marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept