Grilované vepřové řízky na jalovci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované vepřové řízky na jalovci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45632 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Rajčata |
800 g | Vepřová kýta |
Na marinádu | |
---|---|
5 g | Cukr třtinový |
40 g | Jalovec |
10 g | Nakládaný zelený pepř |
60 ml | Olej olivový |
Na salát | |
200 g | Baby špenát |
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
3 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Vepřová kýta, Cukr třtinový, Baby špenát, Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované vepřové řízky na jalovci postup přípravy receptu:
1 | Vepřové řízky lehce naklepeme a jejich povrch nařežeme do šachovnice, rozložíme je na mělkou mísu. V misce smícháme rozdrcený jalovec, zelený pepř, olej, cukr a hotovou marinádou zalijeme maso, necháme 2 hodiny uležet. |
2 | Uleželé maso grilujeme za častého otáčení 10 minut z obou stran, bohatě potíráme marinádou. |
3 | Zatím opereme špenátové listy a necháme okapat, připravíme zálivku z prolisovaného česneku, oleje, soli, pepře a citronové šťávy. Špenát smícháme s nakrájenými olivami a zalijeme dresinkem. |
4 | Maso podáváme ozdobené plátky rajčat a se špenátovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Maso je třeba 2 hodiny marinovat.