Jednoduchý recept

Zelí s rozinkami

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 45635

Ingredience

100 g Cibule
2 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
100 g Husí sádlo
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rozinky bílé
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1,5 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 241kJ
10% Sacharidy 37 g
23% Tuky 17 g
9% Sodík 189 mg
7% Bílkoviny 4 g

Zelí s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Ze zelí odstraníme špatné listy, odřízneme košťál, ostrým velkým nožem rozkrájíme a ve vroucí vodě vaříme 20 minut do měkka. Oloupanou a nakrájenou cibuli do zlatova osmažíme v pánvi na rozpáleném sádle, vsypeme do měkkého zelí, přidáme vanilkový cukr, rozinky, z citrónu vymačkáme šťávu, necháme ji zatím stranou, kůru nakrájíme a vložíme ji do hrnce s vařící směsí, vaříme ještě 20 minut.

2

Před dovařením zelí ochutnáme, podle vlastní chuti dosolíme, přidáme pepř, osladíme cukrem a nakonec dochutíme připravenou citrónovou šťávou. Přiklopíme, necháme odpočinout a potom podáváme.

Poznámka

Takto připravené fazole podáváme jako teplou přílohu k různým druhům masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept