Zelí s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí s rozinkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45635 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule |
2 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Husí sádlo |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rozinky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
1,5 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 16,7mg |
Draslík | 498,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Husí sádlo, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Pepř černý mletý, Rozinky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Ze zelí odstraníme špatné listy, odřízneme košťál, ostrým velkým nožem rozkrájíme a ve vroucí vodě vaříme 20 minut do měkka. Oloupanou a nakrájenou cibuli do zlatova osmažíme v pánvi na rozpáleném sádle, vsypeme do měkkého zelí, přidáme vanilkový cukr, rozinky, z citrónu vymačkáme šťávu, necháme ji zatím stranou, kůru nakrájíme a vložíme ji do hrnce s vařící směsí, vaříme ještě 20 minut. |
2 | Před dovařením zelí ochutnáme, podle vlastní chuti dosolíme, přidáme pepř, osladíme cukrem a nakonec dochutíme připravenou citrónovou šťávou. Přiklopíme, necháme odpočinout a potom podáváme. |
Poznámka
Takto připravené fazole podáváme jako teplou přílohu k různým druhům masa.