Oblečené švestky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oblečené švestky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 45639 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 dl | Citronová šťáva |
130 g | Máslo čerstvé |
120 g | Med včelí |
800 g | Švestky sušené |
Těsto | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 148,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Med včelí, Švestky sušené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oblečené švestky postup přípravy receptu:
1 | Těsto: Do misky vysypeme mouku, přidáme sůl, na kousky nakrájené máslo (150 g), rozklepneme celé vejce a rukou vypracujeme těsto, do kterého přidáme vypeckované švestky, přilijeme citrónovou šťávu, roztopený, ale vychladlý med, ještě jednou uhněteme. |
2 | Plech vymažeme máslem, rozložíme připravené těsto, které přiklopíme, vložíme do nahřáté trouby a pečeme 40 minut. Před dopečením plech odklopíme a dopékáme odkryté. |
3 | Upečené švestky vytáhneme z trouby a potom krájíme na úhledné porce. |
Poznámka
Servírujeme vlažné nebo vychladlé jako dezert.