Recept

Černý kořen smažený v těstíčku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 45641
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Černý kořen
50 g Mouka pšeničná hladká
50 ml Ocet vinný
100 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Na vaření kořene
1 l Voda pitná
Na těstíčko
300 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
40 g Olej olivový
0,3 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 740kJ
21% Sacharidy 77 g
43% Tuky 33 g
11% Sodík 222 mg
33% Bílkoviny 19 g

Černý kořen smažený v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Do mísy namícháme vodu s octem, moukou a solí, vkládáme oloupaný černý kořen, aby neztmavl. V širším kastrolu vaříme vodu, do které vložíme oloupaný kořen, na mírném plameni vaříme zhruba 25 minut. Poté slijeme, necháme okapat a vychladnout.

2

V míse rozšleháme v mléku vejce, přimícháme mouku, sůl a olej. Vypracujeme hladké těstíčko, kořen namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept